Over Meds²Go

Meds²Go ontwikkelt innovatieve koelcontainers voor individueel gebruik voor mensen die afhankelijk zijn van temperatuurgevoelige medicijnen. Onze focus ligt op de groep medicijnen die tussen 2 en 8

°C bewaard moet blijven, maar onze container is ook geschikt voor medicijnen met minder strenge bewaarvoorschriften. Door het verlengen van de reistijd (zonder opladen van het koelsysteem) en het meten van de temperatuur geeft de Meds²Go container veel vrijheid en zekerheid terug aan, veelal chronische, patiënten.

De basisvoorwaarden voor de eerste containers zijn: licht in gewicht, klein, makkelijk in gebruik en veilig. Meds²Go werkt daarom samen met patiëntenverenigingen, zorgprofessionals en de eindgebruikers/patiënten. De eindgebruiker staat centraal en wordt actief betrokken in de ontwikkelfase van onze producten.

Op dit moment kunnen gebruikers van temperatuurgevoelige medicijnen kiezen uit een aantal, niet efficiënte, producten. Het meest gebruikte reismiddel is nog altijd de tas met koelelementen (uit de vriezer) die niet langer dan 8 tot 12 uur een veilige koeltemperatuur biedt. De koelindustrie is nog altijd zeer afhankelijk van de aanwezigheid van elektriciteit. Hierdoor ervaren patiënten extra beperkingen, aangezien elektriciteit niet overal beschikbaar en/of betrouwbaar is. Meds²Go komt met een innovatieve oplossing.

Om zo spoedig mogelijk het beste product op de markt te brengen, is Meds²Go altijd op zoek naar partners. Apotheken, ziekenhuizen en patiëntenverenigingen, die te maken hebben met gekoelde medicatie, nodigen wij uit om contact op te nemen. Dit geldt ook voor kennisinstellingen en bedrijven waar gewerkt wordt met koelingstechnieken en materialen, (medicijnen) -transport of andere gerelateerde zaken.

In de toekomst willen wij onze techniek ook gaan gebruiken voor het transport van grote hoeveelheden medicijnen, zoals in de vaccinatiemarkt of in gebieden waar geen elektriciteit is. Naast de zorgsector, willen wij onze techniek tevens toepassen in de voedings- en drankenindustrie.

Missie & Visie

Missie

Onze missie is om vrijheid en zekerheid terug te geven aan mensen die gebruik maken van temperatuurgevoelige medicatie. Meds²Go gebruikt de nieuwste kennis op het gebied van warmteoverdracht, materiaalkunde en industrieel ontwerp om producten te maken. Hiermee dichten wij het gat in de laatste stap van de “cold chain”. Met onze koelcontainers dragen wij bij aan de kwaliteit van leven van de gebruikers van deze medicijnen.

Visie

De visie van Meds²Go is mensen in staat stellen om, te alle tijde, gebruik te maken van temperatuurgevoelige medicatie. Waar je ook woont, werkt of naartoe wilt reizen. Meds²Go draagt ook bij aan de vermindering van verspilling van (dure) medicijnen, ondersteunen van de therapietrouw en het mogelijk maken van her-uitgifte van niet gebruikte, geretourneerde medicijnen. Daarnaast willen wij onze technologie voor de vaccinatiemarkt en de voedsel- en dranken industrie inzetten.

De voordelen van de Meds²Go Container

Het team

Portrait Carla
CARLA VAN DEN BOS
Oprichtster en Directeur
Socioloog met zakelijk inzicht. Gedreven
en creatief. Ervaring in de zorg- en sociale sector. Ervaringsdeskundige in het reizen met temperatuurgevoelige medicatie.

M: c.vandenbos@meds2go.nl

Portrait I-Chu
I-CHU LIAO
Product ontwerper and UX ontwerper
Ux -designer binnen de gezondheidszorg die werkt vanuit het patiëntenperspectief.  Vertaalt de resultaten  van patiëntenprofilering in 3-D modellen voor massaproductie.

M: i.liao@meds2go.nl

Portrait Ad
AD LINSSEN
CFO
Expert in finance & operations met > 20 jaar internationale ervaring. Is sinds 2010 werkzaam in Digital & e-Health.

M: ad.linssen@meds2go.nl

Portrait Willemijn
WILLEMIJN DOELMAN
CMO
Marketing & Communicatie professional. Ervaren in het werken in een snel veranderende internationale omgeving. Enthousiast, verantwoordelijk en een team player.

M: w.doelman@meds2go.nl

Portrait Michiel
MICHIEL DE BIE
Product ontwerper
Industrieel ontwerpen, afgestudeerd aan de TU Delft. Hij is verantwoordelijk voor de technische ontwikkelingen van onze koelcontainers.

M: m.de.bie@meds2go.nl

Portrait Steven
STEVEN GIJSELMAN
Business Development Stagiair
Master student Bio-Farmaceutische wetenschappen met een specialisatie in Science-Based Business.

M: s.gijselman@meds2go.nl

Portrait Kenny
KENNY OENEMA
Business Intelligence Stagair
Master student Bio-Farmaceutische wetenschappen met een specialisatie in Science-Based Business.

M: k.oenema@meds2go.nl

Adviseurs

Portrait Ronald
RONALD NANNINGA
Coach Business Development

Partners

Login

Reset Your Password